Fart de jugar a soles?, vine a Monjove.

Hola a tots i a totes:

Les coses seran el que nosaltres vulgam que siguen. Per això, per a que la regidoria de Joventut siga una ferramenta útil i dinàmica, per a que ajude a millorar el que ens importa, la col·laboració de tots és imprescindible.

Vos convide a que feu servir este espai (el virtual, però també el real) com a un lloc de trobada on pugam enriquir-nos mútuament amb punts de vista diversos i on pugam trobar solucions als reptes que se’ns plantegen; vos convide a participar i a fer vostres els recursos que un poble com Xàbia i una comarca com la Marina Alta ens posen a l’abast; vos convide a que sigau inquiets i inquietes com a condició necessària per a avançar.

Esta legislatura té dos prioritats molt relacionades: la formació i l’ocupació. Si bé les polítiques educatives no són municipals, sí és responsabilitat nostra posar les condicions per conseguir-ne l’accés efectiu: informació, orientació, ajudes al transport, cursos complementaris, tutorització, anàlisi i estratègies en comú, etc.

Quant a l’ocupació hem de cobrir un doble objectiu: per un costat donar resposta a les necessitats d’una generació sòlidament formada i per un altre contribuir a la diversificació de l’economia del nostre poble. Si un o una jove de Xàbia vol fer ací la seua vida, ha de tindre les oportunitats adequades per fer-ho sense renunciar a cap de les seues expectatives. El contrari ens obliga a persistir en un model que ja ha demostrat la seua feblesa en situacions de crisi. El gran debat que hem de liderar no és si crearem ocupació, sinó quin tipus d’ocupació crearem i per a quin model de societat.

Junts, fem Xàbia.

Ximo Segarra
Regidor de Joventut, Noves Tecnologies i Transparència