Fart de jugar a soles?, vine a Monjove.

Dijous, 5 mar 2020

Fruites i verdures: les + ignorades

 •  
 • Actualment els adolescents no consumim les suficients porcions de fruites i verdures per a portar una dieta equilibrada. Segons l’OMS (organització Mundial de la Salut) es recomana la ingesta d’un mínim de 400 g diaris de fruites i verdures, equivalent a 3 fruites i 2 porcions de verdures, per a previndre malalties cròniques com les cardiopaties, el càncer, la diabetis o l’obesitat, així com per a previndre diverses manques de micronutrients.
  És important si no tenim l’hàbit de prendre verdures i fruites, fer un esforç per introduir el consum de manera habitual. I per què?
  - Ens ajuden a mantindre’ns ben hidratats, pel seu alt contingut d’aigua.
  - Són font d’antioxidants, com les vitamines C, E i el beta-caroteno o pro-vitamina A, la funció de la qual és protegir contra certes malalties, entre elles les degeneratives, les cardiovasculars i el càncer.
  - Riques en fibra. La fibra ajuda a regular la nostra funció intestinal, a corregir el restrenyiment a més ajuda en la hipercolesterolemia, diabetis, obesitat, etc. Es recomana consumir-les fresques per a aprofitar la fibra.
  - Són baixes en calories, per la qual cosa no promouen el sobrepés ni l’obesitat.
  Alguns trucs per a consumir-les diàriament:
  - Utilitza fruita com a postres de manera habitual, és millor consumir-la sola.
  - Col·locar verdura en els sàndwitxos o hamburgueses, com a encisam, tomaca, espinac, carlota, api, etc.
  - Truites, cremes, broquetes… molts menjars es poden elaborar utilitzant verdures.

  IND.: Menja fruites de temporada que és quan millor estan: taronges, pomes, raïm, peres… qualsevol és bona, saludable i nutritiva.
  No Comments »

  No comments yet.


  Leave a comment

  Monjove es reserva el dret d'eliminar i/o modificar els comentaris que continguen llenguatge inapropiat, spam o altres conductas no apropiades.