Fart de jugar a soles?, vine a Monjove.

Dimecres, 26 febrer 2020

Posa-li fre al porro

 •  
 • Haixix, xocolate, porro, maria,… així coneixem els derivats de la Cànnabis sativa. Siga com a barreja de fulles o tiges, siga com a resina o com a oli d’haixix, són utilitzats per a fumar habitualment amb tabac i s’ha convertit en un dels problemes que poden afectar els adolescents. Per això és important que tingues tota la informació possible a l’hora de prendre qualsevol decisió.
  Què passa en fumar-te un porro? Els derivats del cànnabis contenen diverses quantitats de substàncies psicoactives que alteren el comportament dels qui el consumeixen, provoquen eufòria i palanqueig. Després poden provocar fam i set, i al final pots sentir-te cansat, amb falta d’energia i amb problemes de concentració i coordinació. Per això pot ser perillós conduir o fer qualsevol activitat que demane atenció. Si fumes molt o et senta mal, pots arribar a vomitar, sentir por o angoixa i tindre al·lucinacions.
  Quins riscos hi ha? Fumar cànnabis no és inofensiu. Afecta al cor i disminueix les teues defenses a l’hora de combatre malalties infeccioses i càncer, augmenta el risc de bronquitis i càncer de pulmó. A més, pot produir trastorns psíquics en persones amb predisposició genètica o amb antecedents psicòtics.
  I quin és el major problema? El consum continuat de cànnabis pot portar a l’addicció. En aquests casos, seràs incapaç de deixar de fumar o fumar menys, malgrat que veges que afecta molt a la teua salut, el rendiment en l’institut o les relacions amb la teua família o amics. El consum habitual pot, a més, produir-te tolerància, és a dir, cada vegada necessitaràs més quantitat per a obtindre el mateix efecte. Deixar-ho resultarà molt, molt difícil per a tu…
  Ind.: Per tindre i/o consumir en espais públics (al parc, a la platja, al carrer…), pots ser sancionat administrativament amb una multa de 600 euros.
  No Comments »

  No comments yet.


  Leave a comment

  Monjove es reserva el dret d'eliminar i/o modificar els comentaris que continguen llenguatge inapropiat, spam o altres conductas no apropiades.