Fart de jugar a soles?, vine a Monjove.

Dimarts, 22 octubre 2019

Joves contra el canvi climàtic

La imatge s’ha tornat viral: Greta Thunberg va desafiar entre llàgrimes als líders mundials acusant-los de no fer res respecte al canvi climàtic. I ha fet efecte, (;) el moviment juvenil està actuant de manera efectiva contra la sordesa climàtica de la majoria dels poders polítics. El passat 27 de setembre vam tindre una jornada de reivindicació en els centres de secundària, on els joves vam poder expressar el nostre malestar contra un futur climàtic que pinta bastant negre, si no es prenen mesures urgents JA.
Però de manera individual podríem fer més? Aquestes són algunes de les mesures que et proposem en el dia a dia i que et permetran aportar el teu granet d’arena:
-Les tres “r” màgiques: reciclar, reduir i reutilitzar: amb això aconseguiràs estalviar en aigua, petroli i matèries primeres. Planteja’t com reduir les deixalles que produeixes (bosses, embalatges…)
-Utilitza mitjans de transport sostenibles: bicicletes o patinets són una bona opció. Pensa que tenim autobusos que van al centre històric, a Duanes o a l’Arenal. I la millor opció és anar caminant sempre que pugues: és gratis i saludable.
-Redueix la despesa d’electricitat: controla llums que no gastes, evita el “stand by” dels aparells elèctrics, calefacció o aires condicionats, la despesa inútil d’aigua…
-Redueix el consum de carn i augmenta el de productes de temporada com a fruites i verdures. A part de la despesa de cultivar i transportar aliments que no són de temporada, estaràs afavorint l’agricultura local.
*IND: Dir que no pots fer res no és una opció. La teua participació i reivindicació compten.

Fotos: Mateo Morales de 1r Batxillerat de Ciències.
No Comments »

No comments yet.


Leave a comment

Monjove es reserva el dret d'eliminar i/o modificar els comentaris que continguen llenguatge inapropiat, spam o altres conductas no apropiades.